Despre Sibiu imageDespre Sibiu imageDespre Sibiu image
Sibiu este un oraș situat în județul cu același nume, din Transilvania, România. Orașul este cunoscut pentru istoria sa bogată, arhitectura medievală și pentru faptul că a fost Capitala Culturală Europeană în anul 2007.
Sibiul este un oraș cu o istorie îndelungată, care datează încă din secolul al XII-lea. A fost fondat de către sașii care au colonizat zona și a cunoscut o perioadă de prosperitate în Evul Mediu, atât ca centru comercial cât și ca centru cultural. Orașul a devenit un important centru de schimb de bunuri și informații între est și vest.
Orașul este renumit pentru arhitectura sa medievală, care este încă bine păstrată. Străzile înguste și pietruite din centrul istoric al orașului, pline de clădiri istorice, cum ar fi Biserica Evanghelică, Biserica Catolică sau Turnul Sfatului, oferă o imagine de epocă.
Sibiul este, de asemenea, cunoscut pentru atmosfera sa culturală, cu multe teatre, festivaluri și evenimente care au loc în oraș pe tot parcursul anului. Unul dintre cele mai importante festivaluri este Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, care aduce împreună artiști din întreaga lume pentru a prezenta spectacole în diferite locații din oraș.
Sibiul este un important centru universitar, găzduind Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și alte instituții de învățământ superior. Orașul se remarcă ca fiind un important centru economic, cu multe companii și industrii.