1 min de citit

 Probabil că știi deja că ciuberele sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate încă din cele mai vechi timpuri. Dar unul dintre cele mai evidente avantaje pentru majoritatea oaspeților noștri când vine vorba de ciubăr este relaxarea pe care o oferă.Poate te întrebi cum un obiect atât de simplu ca un ciubar confecționat din lemn poate avea un astfel de efect. Secretul constă în mediul cald și umed pe care îl creează. Acest lucru determină corpul nostru să reacționeze prin creșterea circulației sanguine, ceea ce poate avea un efect benefic asupra sănătății noastre. 

 Sunt o mulțime de motive pentru care ciubărele din lemn sunt benefice pentru sănătatea noastră. În plus, poate nu știai că, spre deosebire de saună, ciubarul este mai ușor de suportat de către utilizatori, deoarece capul lor rămâne în afara mediului interior, prevenind astfel o presiune excesivă asupra vaselor de sânge din creier și asupra sistemului respirator. Este important să știm că beneficiile acestor ciubăre simple nu se opresc doar la relaxare, ci ajută și la îmbunătățirea sănătății noastre în multe alte moduri. 

V-ați gandit vreodata ca ciubarele au fost create initial pentru a ajuta la reabilitarea fizica a minerilor? Este incredibil cum un astfel de echipament simplu, economic si usor de realizat in trecut a avut beneficii atat de mari, ajutand la indepartarea rapida a zgurii de pe pielea minerilor si la eliminarea cu succes a toxinelor acumulate in corpul lor, in timpul lucrului in subteran.Aceste cazi cu apa fierbinte au fost apreciate de oameni de-a lungul secolelor, iar hidroterapia cu apa calda a fost considerata una dintre cele mai bune modalitati de a redobandi forta si energie pentru trup si suflet. Cu toate acestea, ciubarele din lemn au fost uitate prea usor de europeni in schimbul materialelor moderne, cum ar fi plasticul.

Ciubarul din lemn poate fi o modalitate excelenta de relaxare si confort, benefic atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru a petrece timp cu familia si prietenii. In plus, din ce in ce mai multe persoane apreciaza ciubarul pentru beneficiile sale.

Baile in ciubar pot imbunatati somnul. Pe baza testelor medicale meticuloase efectuate de japonezii E.J. Sung si J. Tochihara si conform rezultatelor cercetarii acestora publicata in “Journal of Physiological Anthropology and Applied Human Science”, baile fierbinti:   

  reduc tensiunea musculara;  

  decongestioneaza tractul respirator;  

  regularizeaza ritmul cardiac;